De Muzikanten


Ronald Wildering


(NL, clarinet, alt-/tenorsaxofoon, zang, bandleider)

Ronald begon op 12-jarige leeftijd klarinet te spelen. Na in verschillende Maastrichtse bands te hebben gespeeld, raakte hij in 1988 beïnvloed door de New Orleans stijl, die hij zich vervolgens eigen maakte. In september 1995 formeerde Ronald de New Orleans Revival Stompers en speelde daarnaast van 1997 tot 2002 bij de Belgische Fondy Riverside Bullet Band, waarmee hij zijn eerste bezoek aan New Orleans bracht en een CD opnam bij het bekende label van George Buck. Sinds een aantal jaren speelt hij bij de Second Line N.O. Jazz Band en de Friends of  New Orleans. Daarnaast speelt hij mee in The Tulane N.O. Jazz Quartet van Jasper van Pelt. Zijn stijl van spelen is sterk beïnvloed door New Orleans-muzikanten als George Lewis, Captain John Handy, Raymond Burke.


Vincent van Elferen


(NL, trombone, zang)

Is een bekende Nederlandse New Orleans-trombonist, die zijn eigen stijl speelt, maar beïnvloed is door zowel Jim Robinson als Louis Nelson. Vincent maakte in de jaren ’80 en ’90 deel uit van de Markriver Jazzband uit Hoogstraten (B) en de Jazz Old Maniacs (NL). Momenteel is hij vast lid van de New Orleans Roof Jazzmen uit België, waarmee hij opnamen maakte met o.a. Wendell Brunious en onlangs nog in New Orleans met Lionel Ferbos.

Emile van Pelt


(NL, piano, zang)

Is een van de beste New Orleans-pianisten in Nederland. Hij speelde in de New Orleans Wild Cats en is lid van de bekende New Orleans Second Line en La Vida New Orleans Jazz Band. Lange tijd is hij op piano begeleider geweest van het gospelkoor “Double G” uit Alkmaar. Ook heeft hij tournees gedaan Sam Lee, Louis Nelson, Sammy Rimington,Thomas L’Etienne en zangeressen als Denise Gordon en Kuumba Williams. Zijn stuwende en swingende pianospel doet ons herinneren aan New Orleans-pianisten zoals Alton Purnell, Sweet Emma Barret en Sing Miller, maar ook aan Prof. Longhair.

Wouter Nouwens


(NL, banjo, gitaar)

Wouter Nouwens speelt al banjo sinds zijn 16e. Op deze opname speelt hij banjo en een bijzondere dobro-steel gitaar uit 1933. Hij deed veel ervaring op bij de La Vida Jazz Band van trompettist Adam Olivier. Daarnaast speelt Wouter nog steeds bij de New Orleans Second Line Jazz Band, opgericht door klarinettist Tom Bade. Andere bands waar hij mee werkt zijn Miss Lulu White’s Red Hot Creole Jazz Band en Walter Maaβen’s Borderland Jazz Band.  In zijn banjospel horen we zijn grote voorbeelden Guy Guesnon en Emanual Sayles terug. Zelfs op zijn oude gitaar is hij een virtuoos, terwijl hij zijn onafscheidelijke sigaar rookt. Hij maakte reeds diverse opnames en trad in heel Europa op met Ken Colyer, Sam Lee, Louis Nelson, Milton Batiste en Sammy Rimington.

Paul Brandes


(NL, stringbas)

Op de stringbas is hij het kloppend hart van de band. Naast stringbas heeft Paul voorheen ook sousafoon gespeeld in diverse brassbands, waaronder de David Livingstone Brassband en de Happy Feet Brassband. Hij maakt vast deel uit van de New Orleans Roof jazz Band (B) van Pierre Claessens, waarmee hij opnamen maakte met o.a. Wendell Brunious en onlangs nog in New Orleans met Lionel Ferbos.

Christ Vingerhoets


(NL, drums)
Naast zijn liefde voor de New Orleans jazz is Christ ook bezeten van de  muziek van de traditionele New Orleans brass bands. Hij is dan de nestor van en snaredrummer bij de Happy Feet Brass Band uit Valkenswaard. Daarnaast is hij bekend geworden door de David Livingstone Jazzmessengers van Ad van Beerendonk. Christ is een veel beluisterde en geziene gastspeler in verschillende orkesten in binnen- en buitenland. Op het jazzfestival van het Zwitserse Ascona heeft hij jaren de Amerikaanse pianist David Paquette begeleid. Met zijn subtiele gevoel voor de New Orleans stijl geeft hij de band de juiste beat
New Orleans Revival Stompers
Home Muzikanten Programma Contact Muziek/foto's Films